söndag 28 januari 2018

Hur man tar tillbaka makten över sitt liv efter misshandelsförhållande

Fina kvinnor!

Ibland läser jag om kvinnor som undrar hur man gör för att mår bra igen. Så jag tänkte att jag skriver ett blogginlägg och nämner allt som jag själv har haft hjälp av under dessa sex år sen jag lämnade honom.

Jag kan komma ihåg hur jag själv mådde när jag hade nått botten. Fullständigt tom inombords, bara rädslan som rasslade runt inom mig. Jag visste inte vem jag var, vad jag tyckte, vilka rättigheter jag hade. Men jag hade EN tanke. Jag ville till något bättre - jag ville bort från kaos och förvirring. Alla har rätt att må bra och leva i frid, trygghet och sanning!
Det finns olika vägar att komma dit givetvis men här nedan listar jag alla inspirationskällor som jag tycker om på nätet. Självklart var mina kuratorer och min psykoterapeut jätteviktiga för mig.
Alla med stora hjärtan som vill ge kunskap, läkande och omtanke.

Kvinnliga kuratorer på Kvinnocentrum: De förklarade vilka misshandelstekniker som finns. Som han hade tagit till för att förtrycka mig.
- Jag fick prata av mig. Om och om igen. Kuratorerna kunde lyssna och förklara och ge praktiska tips på hur jag kunde tänka på ett nytt sätt.

Min psykoterapeut: Jag fick frågor om både mannen och min barndom. Hon frågade mig om hur JAG kände mig när det och det hände.
- Till slut vågade jag öppna dörren till hur JAG kände mig och inse att JAG hade makten över mitt liv.

Ross Rosenberg: Han ger kunskap om narcissisters beteende och den medberoendes "dans" som han kallar det.
- Han var den förste som hjälpte mig att se på mitt eget ansvar i "dansen" - att jag inte sa nej, att jag fortsatte dansen med mannen - trots att det blev våldsamt.

Pecounceling har Codependency quiz: En kille som använder en "griffeltavla" och ritar upp frågeställningarna på ett mycket lättfattligt sätt. Han tar upp många aspekter av att vara medberoende.
- Jag lärde mig att se objektivt på mitt sätt att leva som medberoende.

Lisa A. Romano: Åh Lisa Lisa Lisa... så mycket hon ger. Alla som lever/levde i förhållanden med någon som förminskade dem - bara måste lyssna på henne. Vare sig narcissisten är en förälder eller partner. Hon tar upp allt om att hela sitt inre. Hon lär ut hur vi har lärt oss våra beteenden i barndomen. Har vi inte lärt oss gränssättning av våra föräldrar - så kommer vi att söka upp en partner som testar/kör över våra gränser. Hennes meditation-klipp är fantastiska att lyssna på när man ska sova. När vi lyssnar når vi vårt undermedvetna och med hjälp av affirmationerna hon läser upp. Då kommer vårt inre att återvända till den underbara person som vi var när vi föddes och var ämnade att bli.
Se mitt tidigare blogginlägg: Tre avslappningsmeditationer
- Lisa lärde mig att älska mig själv, släppa ansvaret till min "programmering", och gå vidare

Melanie Tonia Evans: Australienskan som levde i 3 narcissistiska förhållanden efter varandra - tills hon hade nått botten. Hon har en spirituell livsstil som jag tycker om. Hon går verkligen på djupet av ens inre och lär ut helande av ditt inre. Först måste man våga se på det jobbiga - sen lämnar man ifrån sig det till Gud (eller vilken livsuppfattning man har). Hon menar att narcissister sänds till oss för att vi ska lära oss att stå upp för oss själva - till slut.
Se mitt tidigare blogginlägg: Hela dina sår i ditt undermedvetna
- Hennes helandetekniker når in i mitt djupaste undermedvetna - så jag blir fri från såren

From Surviving to Thriving: Michelle har egen erfarenhet av narcissism och har massor av praktisk kunskap om olika typer av narcissister, hur man ska uppföra sig kring en narcissist, i rätten med en narcissist och konkreta tips på hur man "avprogrammerar" sina barn från narcissistens skador ("Saving MK"). Hon har mjuk, empatisk och tröstande röst.
-   Hon lärde mig att ännu mer förstå att det inte var mitt ansvar att få min man att respektera min vilja - det var hans.

Trigram Healing: En kille, med väldigt avslappnande röst, har bl.a. läst in verser från bibeln.
Jag tycker det är så trösterikt att slappna av och somna på kvällen med att lyssna på inspelningarna.
- Jag förstår att Gud är med mig och vill mig väl - även i livets  stormar.

Jake Ducey: Attraktionslagen - manifesteringstekniker. En underbart pigg kille som bara ger och ger energi!
- Jag lär mig att vara tacksam varje dag för det jag har. Jag kan föreställa mig upplevelser jag vill ha - då "attraherar" jag dem. För mig är detta ett positivt sätt att leva. Positivt attraherar positivt 😍😍!

Bruce Lipton: Att "omprogrammera" sitt undermedvetna. Bruce bevisar med biologisk vetenskap att det går att "omprogrammera" sig själv. Alltså att ersätta de negativa tankebanorna med de positiva tankarna som du vill ha i ditt nya liv i sanning.
- Han bevisar att det är sant att vi kan ändra våra liv till det bättre!

För oss som har levt i många år med gasljus, hjärntvätt och självtvivel är detta väldigt goda nyheter att vi kan omprogrammera oss till att bli fria och trygga kvinnor. Jag tycker det är så intressant med denna vetenskap. Att jag KAN göra något för att förändra mig själv och må bättre. Kanske till och med få en underbar framtid! Och då behöver jag först göra mig av med alla dåliga uppfattningar som andra har programmerat in i mig - med hjälp av ovan kunskap och tekniker.

Efter att jag levde så många år i stress så tog självklart min kropp skada, så jag har också hittat läkare på nätet som lär ut hur man tar hand om kroppen på naturligt sätt. Bara hälsosam kost. Inga tillsatsmedel eller färgämnen. De har alla en holistiskt syn på livet, alltså ta hand om HELA dig: hur du lever, vem du umgås med, vad du äter och dricker, hur du motionerar rätt, hur du andas, hur du tänker, etc etc. Se nedan deras hemsidor. Du hittar också alla på Youtube. 

Hör gärna av er till mig: maila, texta eller via facebook 😊.
Många styrkekramar till er fina kvinnor!
Rosa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar